Presupunem că ați trecut de pragul creării unui site de prezentare, iar acum sunteți în punctul în care vă doriți performanță, doriți ca rezultatele să apară într-un timp rezonabil și site-ul să-și scoată investiția, să crească cifra de afacere a business-ului tău și să fie cât mai vizibil. Pentru acest pas este important să știți câteva lucruri mari: cui vă adresați?, ce ar dori publicul tău țintă să găsească pe site-ul tău de prezentare?, de ce nu ești destul de vizibil?. Optimizarea este răspunsul la toate întrebările enumerate în rândurile de mai sus, din mai multe puncte de vedere.
Așadar, când spunem „optimizare” facem referire atât la promovarea site-ului de prezentare în motoarele de căutare, dar și la termenul de „responsive” care face referire la adaptarea unui site pentru toate device-urile de unde poate fi accesat site-ul tău de prezentare.
Trăim într-un an 2018 în care folosim excesiv telefoanele mobile, tabletele sau orice device poate fi transportat cu ușurință. Timpul este foarte prețios pentru fiecare dintre noi, chiar dacă îl investim fiecare în activități care ne generează mai mult sau mai puțin profit. Trebuie să ne gândim că publicul căruia ne adresăm este într-o continuă mișcare, iar internetul este accesat de cei mai mulți dintre noi de pe telefoanele mobile, în parc, la cafenea, în mijloacele de transport în comun, chiar și atunci când așteptăm să ne vină rândul la dentist, medic sau la bancă. Așadar, știind că încercăm să rezolvăm problemele pe telefon și să culegem cât mai multe informații în timp ce așteptăm să facem o altă activitate, de ce să nu profităm de acest lucru?
Site-ul tău de prezentare trebuie să fie optimizat pentru device-urile mobile deoarece publicul tău te caută de pe astfel de device-uri. S-a făcut recent un studiu prin care s-a ajung la concluzia că verificăm zilnic telefonul de cel puțin 200 de ori. Mai mult decât atât, fiecare persoană petrece în medie peste 2 ore navigând pe internet, de pe telefonul mobil. Câți dintre potențialii tăi clienți se înscriu în aceste studii? Majoritatea.
Încă un aspect de care trebuie să ținem cont atunci când deținem un site de prezentare și dorim să profităm de toate avantajele pe care ni le poate aduce o astfel de pagină din mediul online este modul în care motoarele de căutare lucrează. Google pune mare accent pe site-urile responsive, ba chiar le ajută pe cele care sunt adaptate și pentru device-urile mobile să fie mai ușor de găsit în căutările după anumite cuvinte cheie. Așadar, a fi responsive este și un „must” din punct de vedere SEO.
Trebuie să ne obișnuim cu ideea că lucrurile sunt într-o continuă dezvoltare, iar cel mai expus mediu este cel online, unde trebuie să ne adaptăm cerințelor motoarelor de căutare sau a gingantilor de pe internet pentru a ajunge la performanță.
Atâta timp cât găsim la orice pas template-uri responsive, care ne fac optimizarea mult mai ușoară, de ce să nu ne folosim de acest aspect? În 2018 putem spune că este mai greu să ai un site învechit decât unul conform „normelor” nescrise ale internetului.