Este wordpress ideal pentru un site de prezentare?

M-am apucat de blogging prin 2010, atunci când lucrurile nu erau tocmai așezate, dar era o perioadă în care, dacă îți făceai treaba destul de bine, te puteai ridica într-un timp foarte scurt și deveni un blogger cunoscut, cel puțin în regiunea ta. Între timp, lucrurile s-au schimbat, iar blogurile și-au pierdut din farmec pentru că lumea nu dorește să mai investească timp pentru a citi. Aceștia aleg, în schimb, conținutul de tip video, iar mulți dintre cei care scriau articole bune zilnic au ales să se filmeze spunându-și părerile și apoi urcând videoclipurile pe diverse platforme. Spun această povestioară a începutului pentru că atunci am descoperit WordPress-ul, ce îmi era mereu recomandat ca o variantă mai profesională a blogging-ului și al site-urilor de prezentare. Până în acel moment lucram cu un alt CMS mai limitat, care nu îmi dădea voie să fac prea multe modificări sau să ies cumva din tiparele stabilite de ei.

WordPress-ul este soluția cea mai bună a site-urilor simple, a blogurilor, a site-urilor de prezentare sau chiar a ziarelor online pentru că nu este greu de administrat, iar fiind optimizat de un profesionist, poate face minuni pentru proiectul tău online.

O să enumăr câteva motive, pe care am să le argumentez, pentru care ar trebui să folosești WordPress pentru un site de prezentare, si nu numai:

Este ușor de folosit

Tabloul de administrare sau “dashboard-ul” este foarte prietenos și nu pune foarte multe bătăi de cap. În câteva ore poate fi învățat, la un nivel mediu. Pentru cei la început de drum în mediul online, este recomandat să folosiți întâi platforma free a celor de la WordPress, ca mai apoi să vă folosiți de resursele lor pe un site cu hosting și domeniu propriu.

Fiabil

Dispar riscurile de a te trezi cu site-ul “down” din motive de programare. Au niște resurse foarte bune care pot fi imbunatatie cu diverse plugin-uri create de ei sau de alți programatori. Nu mi s-a întâmplat, de 8 ani de zile de când folosesc acest CMS, să am probleme la site-uri din cauza lui. Fiecare update vine cu suprize noi, care fac experiența de administrator de site de prezentare mult mai plăcută.

Este gratuit!

Pentru un site de prezentare, nu aveți nevoie de platforme non-convenționale sau de niște linii de cod care să vă diferențieze foarte mult de alte site-uri de prezentare. Resursele de la WordPress sunt soluția cea mai bună în care nu investiți niciun ban și aveți cele mai bune servicii gratuit.

Vine cu update-uri periodic

Platforma este într-o continuă schimbare, iar update-urile sunt periodice și vin cu plugin-uri, setări, beneficii noi de care vă puteți bucura.

Așadar, dacă vremea site-urilor scrise în HTML a trecut, iar WordPress-ul îți poate oferi tot ce ai nevoie pe un site de prezentare, care ar fi motivul pentru care nu i-ai alege?

 

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată.