Este obligatoriu ca un site de prezentare sa fie responsive?

Pentru a înțelege cât mai bine întrebarea din titlu, trebuie să definim cât mai clar termenul “responsive”. Așadar, un site de prezentare responsive este acel site care poate fi accesat de pe orice tip de dispozitiv, de la PC, până la telefon, fără ca site-ul să sufere modificări. A avea un site responsive înseamnă a avea un site care arată bine pe orice dispozitiv folosiți. 

Într-o era în care suntem dependenți de telefoanele mobile, pe care s-a dovedit că le verificăm zilnic de minim 200 de ori și petrecem peste 2 ore navigând pe internet, nu îți permiți să mergi pe o metodă învechită a site-ului tău și să nu poate fi accesat de pe un telefon mobil. Atenție! Nu trebuie să fie doar accesibil, ci trebuie să arate și bine, astfel încât potențialul tău client să fie mulțumit de ceea ce tu prezinți pe orice device ar folosi. Este un punct forte de care trebuie să beneficiați, iar în ultimul timp este un “must”.

Un aspect foarte important care îi fac pe cei pricepuți în mediul online să recomande constant site-urile de prezentare responsive este acela că motoarele de căutare pun mare accent pe acest lucru atunci când vine vorba despre indexare și afișare în căutări. SEO este mult mai ușor fiind aplicat pe un site responsive.

În plus, nu este deloc rentabil să construiești mai multe versiuni ale site-ului tău pentru fiecare dipozitiv în parte, când poți avea aceeași versiune pentru orice dispozitiv. Munca ta, în cazul în care îți construiești singur site-ul de prezentare, devine mai ușoară sau plătești mai puțin celui care se ocupă de construirea site-ului tău pentru că are mai puțin de lucru și nu este nevoit să construiască câte un site pentru laptop, unul pentru telefon, unul pentru tabletă și așa mai departe.

Ca administrator de site de prezentare trebuie să pui mare accent pe experiența vizitatorilor pe pagină ta, altfel ei nu vor reveni. Nimeni nu-și dorește să navigheze pe un site greoi, cu un design care te deranjează de la prima accesare sau cu informații greu de găsit. Pune-te constant în pielea celor cărora te adresezi și încearcă să înțelegi ce vor oamenii de la tine. Fii cât mai prietenos și deschis față de ei, încearcă să rezolvi majoritatea nemulțumirilor înainte să auzi din partea lor că îi deranjează anumite aspecte ale afacerii tale.

Pe lângă aceste reguli nescrise ale mediului online, apar și anumite limitări din partea motoarelor de căutare dacă nu ai un site de prezentare responsive. De exemplu, în ultimii ani s-a pus mare accent pe navigarea pe internet de pe telefoanele mobile, iar Google analizează fiecare site și îi ajută pe cei cu site-uri responsive să fie mai sus în căutările de pe acest motor.

Așadar, un site de prezentare responsive este un site care poate fi accesat cu ușurință de pe toate dispozitivele și se adaptează în funcție de acestea. Site-ul tău va arăta bine atât pe laptop, cât și pe telefon.

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată.