De ce am nevoie de un site de prezentare?

De ce am nevoie de un site de prezentare?

Prezența în mediul online este un “must” pentru orice afacere la început de drum și nu numai. Publicul tintă, deci potențialii tăi clienți, caută cele mai simple canale pentru a ajunge la serviciile sau produsele de care ei au nevoie. Unde ar putea aceastia cauta tot cea ce au nevoide decat pe un site de prezentare. Așadar, dacă oamenii de care tu ai nevoie sunt prezenți în acest mediu, dar afacerea dumneavoastră nu poate fi găsită aici, pierzi inevitabil o masă importantă de clienți care pot face diferența între afacerea ta și a competitorilor tăi din nișa în care activezi. Poate că sună a clișeu, dar comoditatea oamenilor este punctul pe care tu trebuie să te bazezi. Cu cât ești mai aproape de clientul tău și mai ușor de găsit, cu atât vanzările tale pot crește considerabil.

Cu ce te ajută un site de prezentare și cum poate influența acesta afacerea ta?

Ca sa afli raspunsul la aceasta intrebare intai trebuie sa stii si sa intelegi ce este un site de prezentare

Ești mai aproape de potențialii tăi clienți

Încercați să vă puneți în pielea clientului dumneavoastră și analizați cât mai atent nevoile acestuia. Indiferent de domeniul de activitate a afacerii dumneavoastră, trebuie să încercați să vă apropiați cât mai mult de publicul tintă. Cu cât ești mai ușor de găsit, cu atât vor apela cât mai mulți la serviciile sau produsele oferite de business-ul dumneavoastră.

Un site de prezentare trebuie să contină cele mai importante date ale afacerii dumneavoastră, datele de contact, descrieri cât mai clare ale serviciilor/produselor oferite și cât mai multe imagini. Trebuie să evitați informațiile stufoase și datele tehnice pentru că mulți vor renunța să rămană pe site-ul respectiv din comoditate (nu mulți ușeri sunt dispuși să investească foarte mult timp pentru documentare, majoritatea se feresc de articolele lungi). O variantă ar fi să lăsati prima pagină cât mai curată și cu informații generale și să creați o altă pagină cu mai multe detalii.

Oferi mai multă credibilitate potențialilor clienți

Putem face din nou exercițiul de imaginație în care ne punem în pielea celor pe care îi servim cu serviciile și/sau produsele oferite de business-ul nostru și să ne gândim la situația în care trebuie să te documentezi mai mult despre produsul sau serviciul de care ai nevoie. Dacă firmă este prezentă și în mediul online, ba chiar mai mult, poate primi recenzii în orice moment de la clienți, este un plus important care poate face diferența. Primul lucru pe care îl faci este să cauți informații în mediul online pentru că este un canal ușor de accesat și disponibil 24 din 24 de ore, iar acest aspect reprezintă următorul argument.

Disponibilitate full-time

Poate că sediul tău nu poate fi disponibil clienților în orice moment al zilei, de aceea site-ul poate fi un ajutor de nădejde al afacerii dumneavoastră. Dacă potențialii clienți nu pot vedea produsul oferit sau serviciul prestat din cauza programului de lucru, trebuie să compensați cumva acest minus printr-un site de prezentare care să ofere cele mai importante informații despre ceea ce oferiți. Clientul nu trebuie lăsat să aștepte pentru că este posibil să nu dispună de foarte mult timp, iar din acest motiv s-ar putea reprofila către o altă firmă concurentă dumneavoastră care îi pot oferi informații la orice moment al zilei.

1 thought on “De ce am nevoie de un site de prezentare?”

  1. Pingback: Ce trebuie sa stiu inainte sa comand un site? - Site de prezentare

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată.