cum imi fac singur un site?

Cum imi fac singur un site de prezentare?

Nu este cu siguranță cea mai indicată soluție pentru a da drumul unui site de prezentare, dar dacă situația o cere, puteți încerca să realizați personal un site de prezentare pentru serviciul sau produsul pe care urmați să îl vindeți. Avantajul celor care vor să încerce să-și construiască singuri propriul site este că mediul online actual este plin cu informații necesare pentru cei care vor să devină webmasteri. Pe lângă sutele de articole de tip tutorial, sunt și foarte multe videoclipuri realizate de cei care pot construi site-uri de prezentare la orice oră. Așadar, pe lângă costurile minime necesare pentru achiziția unui hosting și a unui domeniu, trebuie să mai investiți ceva timp de documentare și apoi de realizare propriu-zisă.

O să vă prezentăm câteva soluții simple cu ajutorul cărora vă puteți realiza singuri propriul web site. Ideile vor fi împărțite în două categorii, întrucât site-urile de prezentare pot fi realizate atât cu ajutorul unor platforme free, cât și cu hosting și domeniu propriu, cu diferite resurse numite CMS sau custom, prin coduri.

Utilizați platforme care vin în ajutorul celor la început de drum în mediul online

Pentru cei cu mai puține cunoștințe în domeniul online sunt mai multe platforme precum blogger.com sau wordpress.org care va pot ajută să vă deschideți o pagină online în câțiva pași simpli. Panourile de administrare sunt foarte ușor de înțeles, iar forma site-ului poate fi dată cu ușurință la câteva click-uri distanță. Totuși, aceste site-uri nu vor fi la nivelul așteptărilor, mulți dintre cei care activează în mediul online fiind de părere că site-urile gratuite nu au deloc credibilitate și pot strica mai mult decât ajută imaginea unui business.

Totuși, dacă optați pentru aceste platforme gratuite, sfatul specialiștilor este să nu rămâneți foarte mult timp la acest nivel. Pot fi o rampă bună de lansare, dar la un moment dat trebuie să faceți trecerea către un site profesionist, realizat cu simț de răspundere și ceva mai multă muncă.

Site de prezentare cu hosting și domeniu propriu

Acestea sunt mult mai serioase și dau credibilitate business-ului tău. Aici lucrurile sunt mai complexe și impun și ceva cheltuieli financiare, dar și de timp, însă rezultatul vă pot aduce mai multe beneficii decât în cazul site-urilor realizate cu ajutorul platformelor gratuite.

Pentru că lucrurile au devenit mai simple și la nivelul acestor site-uri proprii, cu domeniu și hosting, vă puteți folosi de resursele celor de la WordPress.com, care reprezintă un CMS stabil și poate fi modificat după bunul plac al administratorului site-ului.

Site-urile realizate prin combinații de cod-uri PHP, HTML, JAVA

În cazul acestor site-uri de prezentare este necesară o cantitate mare de timp alocată documentării. Nu mulți sunt cei care stăpânesc toate aceste limbaje de programare. Chiar dacă rezultatele sunt mai vizibile, acest tip de site pare să fie poate prea mult pentru cei care abia își deschid primul site în online. Spunem asta pentru că la început, mai ales în cazul unui site de prezentare, cerințele nu sunt foarte sofisticate, deci pot fi satisfăcute cu un site realizat cu ajutorul unui CMS.

Daca totusi va hotarati sa nu faceti un site singur aici gasiti cateva sfaturi despre cum sa gasiti pe cineva sa va faca situl

 

Mai jos gasiti un tutorial in engleza despre cum sa va faceti singur un site folosind worpress

 

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată.