Cum functioneaza un website

Cum functioneaza un website si de ce avem nevoie de hosting?

Inainte sa aflam cum se creaza un website si sa-l lansam pe internet ar trebuii sa stim cum functioneaza un website si cum functioneaza web hostingul.

Incepem prin a descrie cativa termeni de baza ca sa vorbim aceeasi limba de aici incolo:

Server – este un calculator, o masina undeva conectata la internet care primeste niste cereri pentru o anumita pagina, trimisa cu ajutorul browserului.

Browserul se conecteaza la server printr-o adresa (adresa IP); Aceasta adresa este obtinuta prin descifrarea unui nume de domeniu.

Ca raspuns serverul trimite inapoi pagina ceruta.

Paginile Web sunt scrise in HTML (Hypertext Markup Language) adica un limbaj de „marcare”. Acest limbaj este folosit pentru a descrie continutul paginii web, mai exact ce text trebuie sa apara, unde, cu ce culoare.. sau ce poza trebie sa apara si in ce locatie si cum se raporteaza toate unele fata de celelalte pe diferite device-uri.Practic acest limbaj descrie cum functioneaza un website. Browserul citeste si interpereteaza acest limbaj/cod si-l afiseaza intr-un mod placut (sau nu) ohiului.

Serverele sunt niste calculatoare a caror treaba este sa raspunda la cererea pentru o anumita pagina web si s-o livreze prin internet. Paginile hostate (fizic sunt localizate) pe un server pot fi afisate oricui, oriune pe planeta. Este ca un hard disc virtual pe care sunt stocate paginile si imaginile .. si care este accesibil de catre oricine oriune pe planeta. Ca sa iti host-uiesti (gazduiesti) o pagina pe un server trebuie sa platesti o chirie undeva catre un furnizor de servicii de hosting. Evident ca ai putea sa-ti faci propriul server acasa dar asta presupune anumite cunostinte, presupune sa ai un calculator online tot timpul si o conexiune foarte puternica la internet.

Plata unui pachet de hosting iti ofera o mai mare libertate, o siguranta si un timp de down time minim.

Ca sa iti creezi propriul website, mai intai ai nevoie de un nume de domeniu.

Poti sa iti cumperi numele de domeniu de la acelasi furnizor de la care iti cumperi si hostingul sau de la alti furnizori care sunt specializati numai pe asa ceva. Uneori in pachetul de hosting este inclus si un nume de domeniu gratuit. Personal cred ca-i cea mai simpla solutie si cea mai putina birocratie/hartzogaraie. Iti recomand tlh.ro sau romarg … iar daca vrei sa-ti iei numai domeniu .ro iti recomand sa-l iei direct de la autoritatea de stat care reglementeaza doemniile .ro mai exact rotld.ro

Sunt o gramada de furnizori de hosting care-si ofera serviciile intr-o intreaga paleta de preturi. de la 1 euro/luna pana la 50euro/luna.

Pont: daca iti faci singur site-ul, fi sigur inainte sa cumperi pacehtul de hosting ca noul cont are optiunea de a instala rapid wordpress-ul (pachetul softacoulos sau alternative).

Daca totusi ti se pare prea complicat sa-ti faci un site singur, evident noi iti stam la dispozitie cu o oferta standard pentru un site de prezentare sau .. daca ne scrii aici o sa-ti facem o oferta customizata conform cerintelor tale.

1 thought on “Cum functioneaza un website si de ce avem nevoie de hosting?”

  1. Pingback: Ce trebuie sa stiu inainte sa comand un site? - Site de prezentare

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată.