Cum aleg o firma de webdesign pentru situl meu de prezentare?

Pentru că internetul este plin de “specialiști” fără realizări, care pretind că pot oferi anumite servicii de calitate la prețuri cu mult sub prețul pieței, am hotărât să redactăm câteva sfaturi pe care să le luați în considerare atunci când hotărâți că aveți nevoie de un site de prezentare pentru afacerea voastră. Așadar, mediul online implică multă muncă, dar oferă și o gamă largă de beneficii de care trebuie să profitați dacă vă doriți că afacerea ta să crească. Publicul tău sunt pe internet, fiecare dintre potențialii tăi clienți investesc ore bune în care navighează pe internet, se documentează din acest mediu sau chiar cumpără produse. Au trecut vremurile în care ne era frică să facem cumpărături online și preferam numai magazinele fizice, lucruri au evoluat, iar mentalitatea se schimbă ușor-ușor. Trebuie să recunoaștem că modernizarea a venit peste noi și suntem obligați să o implementăm, asta dacă ne dorim succesul.

Câteva criterii pe care să le luați în seamă atunci când vă decideți că aveți nevoie de un site de prezentare și nu știți cum să alegeți firma cu care să colaborați:

  • Vizitați site-ul firmei respective

Pentru că sunt niște agenții de marketing care se ocupă exclusiv cu realizarea de site-uri de prezentare, site-uri de tip magazine online, mentenanța site-uri web, creare de conținut, grafică și așa mai departe, trebuie că proiectul lor din mediul online să fie impecabil din toate punctele de vedere – de la conținut și până la design. Așadar, site-ul trebuie să fie cât mai îngrijit, bogat în informații despre serviciile prestate și obligatoriu să aibă o pagină “Contact” unde puteți găsi informații despre firma respectivă, date de contact și adresa sediului de unde se desfășoară activitatea.

  • Încercați să vă întâlniți cu reprezentanții firmei de webdesign

Mai ales atunci când decideți să vă deschideți un site în care vă puneți toată încrederea dezvoltării afacerii, încercați să vă întâlniți cu cei cu care urmează să colaborați în vederea realizării site-ului. Orice discuție față în față este cu mult superioară discuțiilor telefonice sau prin mail-uri. Spunem asta pentru că se creează o anumită chimie, puteți citi omul și care sunt interesele lui – dacă dorește cu adevărat să vină cu un plus de valoare asupra proiectului online sau doar dorește să vă ia banii cu orice preț. Înainte de a discută despre proiectul în sine, încercați să stabiliți o conexiune, să vă cunoașteți personal. Multe înțelegeri pică la astfel de întâlniri pentru că oamenii nu sunt compatibili și automat nici colaborarea dintre ei nu va merge niciodată.

  • Verificați portofoliul și consultați-vă cu actualii lor clienți

Pentru a lua o decizie în ceea ce privește o eventuală colaborare, trebuie să verificați atent fiecare proiect pe care firma de webdesign le-a finalizat, să luați legătură cu clienții lor din trecut și să îi întrebați câteva lucruri despre colaborare, să căutați atent printre proiectele lor deja finalizate dacă au mai lucrat în nișa site-ului de prezentare dorit de tine. Multe dintre proiecte sunt făcute exact după gusturile clientului, dar o firmă serioasă și cu gândul la performanță trebuie să influențeze pozitiv fiecare client și să-i prezinte calea cea bună în mediul online.

 

 

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată.