Ce este un site?

Ce este un site de prezentare?

Site-ul de prezentare, după cum îi spune și numele, este o pagină online pe care puteți găsi cele mai importante informații despre un produs sau un serviciu. În ultimul timp, posesorii de business-uri (indiferent de amploarea acestora) au înțeles importanța prezenței în mediul online și și-au deschis site-uri de prezentare, ba chiar mai mult, cei care comercializează diferite produse, au deschis și unele magazine online pentru a ajunge cât mai ușor la publicul lor țintă. Este foarte important ca orice afacere să fie prezentă în mediul virtual pentru că orice potențial client caută soluții simple și comode, fără să se deplaseze foarte mult pentru că timpul este din ce în ce mai limitat pentru orice persoană.

Un site de prezentare poate fi un ajutor de nădejde, care face diferența dintre concurenții de pe o nișă respectivă, prin design sau informații. Dacă primul pas spre succes este să fii prezent, al doilea este cu siguranță încrederea pe care o poți transmite pe o astfel de pagină online. Site-urile cu design-uri simple și învechite pot face mai mult rău unei afaceri pentru că vizitatorii pun mare accent și pe modul în care un site arată, ce credibilitate oferă, ce informații și în ce cantitate, cât de ușor de încarcă pagina și lista poate continua până la unele detalii tehnice luate în calcul de cei cu o experiență mai mare pe internet.

Dacă ați ajuns la acest articol pentru a găsi răspunsul la întrebarea „Ce este un site de prezentare?”, răspunsul dorit se poate găsi în cele 3 puncte din rândurile de mai jos:

  • Imaginea afacerii tale în mediul online

Chiar dacă dețineți o afacere care nu are, cel puțin la prima vedere, legătură cu mediul online, trebuie să aveți prezență pe internet pentru că aici aveți o masă importantă de oameni care pot deveni, în urma vizitei pe pagina ta, clienți interesați de serviciul sau produsul oferit de dumneavoastră.

  • Locul unde potențialii client activi în mediul online pot găsi informații despre produsul/serviciul oferit de business-ul pe care îl administrați

Facem un exercițiu simplu de imaginație: ai nevoie de un ștergător nou la mașină, vechiul ștergător s-a stricat sau nu mai funcționează așa cum ți-ai dori, nu știi prea multe despre ștergătoare pentru că nu lucrezi în domeniu, unde te informezi despre acest produs? Exact – pe internet. Cauți ștergătoare pentru modelul tău de mașină, citești puțin despre el, te interesezi de prețul acestui produs și eventual dai comandă online pentru că nu ai timp să mergi într-un magazin fizic pentru a-l cumpăra. Dacă și tu procedezi așa și sunt sigur că așa este, de ce să nu ieși în întâmpinarea clienților care sunt în căutarea produsului sau serviciului tău?

  • Pagină online ce are ca scop transformarea vizitatorilor în clienți

Un site de prezentare trebuie să fie structurat astfel încât să îndeplinească funcția simplă de a transforma un vizitator în client. Când umpli pagina cu conținut, trebuie să ai în vedere acest obiectiv și să fii cât mai clar, să oferi informațiile cele mai importante și locația unde poți fi găsit fizic.

 

 

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată.