Cat costa un site

Cat costa un site de prezentare?

Când vine vorba de un site de prezentare, prețul este primul lucru pe care orice potențial client al unei firme ce prestează astfel de servicii îl întreabă. Și dacă primul răspuns, fără să gândim prea mult, ar fi că este foarte ieftin și foarte simplu să îți deschizi un site de prezentare, lucrurile nu sunt atât de simple cum par la prima vedere, iar justificările le puteți citi în rândurile ce urmează.

Raspunsul e foarte simplu: Gasim devoltatori de site-uri cu preturi incepand de la 200 lei pana la 10k euro. Intrebarea corecta este: Care este costul corect pentru un site de prezentare?

Așadar, vă invit să citiți următoarele criterii după care prețul unui site de prezentare este stabilit. Aici puteți găsi și răspunsul la întrebarea “De ce găsesc unele site-uri de prezentare la 50 de euro, iar altele la câteva mii bune?”.

Design-ul site-ului de prezentare

Cel puțin pentru începători, design-ul este poate cel mai important aspect atunci când vine vorba despre diferențierea site-urilor de prezentare. Un client cere de fiecare dată că site-ul să arate într-un anume fel, dar nu toți sunt capabili să facă unele modificări ale unui template astfel încât clientul să fie mulțumit de rezultatul final. Majoritatea template-urilor sunt responsive, deci permit mai multe modificări pe care webmaster-ul le poate face astfel încât site-ul să aibă un aspect cât mai apropiat de cerințele clientului.

Optimizare pentru motoarele de căutare

Poate subtitlul sună destul de stufos, dar nu înseamnă nimic altceva decât implementarea unor strategii care să facă site-ul tău mai ușor de găsit pe motoarele de căutare. SEO este practica cea mai des întâlnită când vine vorba despre situația unui site într-un motor de căutare. Sincer vorbind, degeaba ai un site care arată foarte bine și este complet în informații dacă nu poate fi găsit de potențialii tăi clienți. Aici intervin strategiile de optimizare, care pot fi atât în interiorul site-ului (sau On-Page), cât și în exteriorul lui (Off-Page).

SEO se bazează în mare parte pe amplasarea unor cuvinte cheie în anumite locuri unde roboțeii motoarelor de căutare accesează foarte des, dar asta cu siguranță nu înseamnă să facem spam din dorința de a ranka cât mai sus pentru că acest lucru nu se va întâmpla peste noapte. SEO implică timp și o strategie foarte diversificată.

Conținutul de pe site-ul de prezentare și calitatea acestuia

Fiind site de prezentare, se pune mare accent pe content-ul afișat pe acesta. Trebuie ca fiecare bucată de text din site-ul dumneavoastră să fie cât mai bine scrisă, atât din punct de vedere SEO, cât și din punctul de vedere al cititorului. Sfatul celor mai vechi în mediul online este să produceți text pentru cititori, pentru publicul căruia vă adresați, ei sunt cei mai importanți pentru afacerea ta. Dacă îi respecți pe cei care îți vor vizita site-ul de prezentare, automat te respecți pe tine, iar motoarele de căutare vor aprecia acest lucru și îți vor asigura o poziție bună în căutări.

Așadar, acestea sunt doar 3 puncte care pot influența prețul unui site de prezentare. Un site mediocru, care nu este de calitate, ci doar de cantitate, poate fi foarte ieftin și, de asemenea, poate fi realizat într-un timp foarte scurt, în timp ce un site de calitate impune un timp de realizare mai îndelungat.

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată.