5 motive pentru a creea un site

Ai nevoie de un site? alte 5 motive pentru crearea unui site de prezentare.

Stiai ca mai mult de 70% din oameni fac o cautare a afacerii tale pe internet inainte sa se decida sa cumpere de la tine sau sa iti faca o vizita? Cu toate astea mai putin de 50% din afacerile din Romania au un website. Daca afacerea ta nu are un site, oamenii nu pot sa isi faca o idee daca produsul sau serviciul pe care-l oferi li se potriveste.

Daca acum iti pui prima data intrebarea: „Am nevoie de un site de prezentare pentru afacearea mea?” citeste mai departe si iti vom prezenta raspunsul nostru.

In acest articol am scris depre 5 motive pentru care ai nevoie de un site, mai jos o sa gasiti alte 5 motive pentru care ai nevoie de un site de prezentare pentru afacearea ta si 3 ponturi pentru a-l construii. Continua sa citesti sau contacteaza-ne la 0443077298 ca sa vorbesti cu un expert despre serviciile noastre de webdesign.

De ce ai nevoie de un site: 6 motive

Desi e posibil ca afacearea ta sa infloreasca chiar si fara un website, sunt destule motive ca sa iei in considerare crearea unui website.

1. Oamenii se asteapta sa ai un website

Pare un motiv copilaresc, dar acum in 2020 orice faci, orice cauti primul impuls este sa cauti fie pe telefon, fie pe un calculator serviciul, produsul, obiectivul turistic ..etc .. Cum faci tu, asa fac si clientii tai. Fara un site oamenii vor vedea compania ta ca fiind una mai putin profesionala si de mai putina incredere si evident vor fi mai putin confortabili in a apela la serviciile/produsele tale.

Azi clientii tai se asteapta sa ai un website de pe care sa poata invata despre afacerea ta.

2. Potentialii tai clienti te cauta deja online

Hai sa facem un exercitiu mic de imaginatie. Doua prietene vorbesc la telefon pentru a se intalnii a doua zi la o cafea. Prima dintre ele ii spune celeilalte ca a auzit de o cafenea excelenta numita „Cafeneaua Excelenta” undeva in centru si ambele decid sa se vada acolo pentru a savura o cafea.

Imagineaza-ti ca a doua zi amandoua sunt in centru, unde sunt 20 de cafenele .. primul impuls este sa caute pe telefon „Cafeneaua Excelenta”. Daca patronul cafenelei nu si-a facut un site si nu l-a optimizat mai mult ca sigur cele 2 se vor intalnii intr-o alta cafenea.

Ca sa revenim la problema noastra: Ai nevoie de un website pentru ca acolo sunt deja potentialii tai clienti si ei deja cauta servicii si produse ca cele oferitee de afacerea ta.

Ia in considereare ca mai bine de 90% din experientele online au la baza o cautare intr-un motor de cautare. Ca sa ajuti acesti cautatori de raspunsuri sa te gaseasca trebuie sa ai un site unde sa fie puse acele raspunsuri.

3. Oamenii vor raspunsuri repede

Unul din cele mai importante motive pentru a avea un site ar fi acela ca potentialii tai clienti vor raspunsuri rapide.

Te suna multi numai ca sa te intrebe programul afacerii? pana la ce ora aveti deschis? Unde sunteti situati? Unde va gasim? ..etc

Economisesti o groaza de timp daca poti sa livrezi acestor oameni ceea ce cauta. Ei vor instant aceasta informatie .. si ar putea sa o gaseasca daca ai un website. Cand investesti in creearea unui website defapt ai oportunitatea sa oferi toate informatiile esentiale despre firma ta intr-un singur loc.

Vei oferii informatii de genul: Program de lucru, Oferte Speciale, Produse, Servicii, Preturi, Localizare, Despre Comapnie si informatii de contact. Gandeste-te cate lucruri gasesc potentialii tai clienti la un singur loc. Un site de prezentare te lasa sa oferi informatii esentiale potentialilor tai clienti iar tu iti poti focusa timpul si energia pe alte lucruri mai importante.

4. Clientii folosesc site-ul ca o metoda de a te contacta

Fie ca iti vor scrie intr-un formualr de contact, fie ca folosesc un modul de chat direct cu un agent, fie ca vor doar sa apese pe numarul de telefon si cineva sa-i raspunda, potentialii tai clienti cauta sa ajunga la tine, sa te contacteze. Site-ul tau poate fi o fereastra de comunicare directa catre tine sau afacerea ta.

5. Concurenta ta deja are un site

Stii cine nu mai intreaba daca „Am nevoie de un site?” … ??

Concurenta ta! ei deja sunt acolo.

Daca vrei sa ramai competitiv trebuie sa ai un website. Concurenta este un alt motiv pentru care trebuie sa ai un site. Fara un site pentru afacerea ta, oamenii care cauta servicii sau produse ca cele pe care tu le oferi vor ajunge pe site-ul concurentei si evident vor lasa banii acolo.

Daca vrei sa ramai relevant in nisa/industria ta trebuie sa investesti in construirea unui site pentru afacerea ta, fie ca-i un site de prezentare, fie ca e un magazin online. Site-ul te va ajuta sa te ridici printre sau chiar peste siturile concurentei si sa vinzi mai mult decat ei.

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată.